STUDY ABROAD DIARIES: MARISA GREINER
INTERNATIONALISERING

Study Abroad Diaries: Marisa Greiner

Marisa - derdejaars Creative Business studente - groeide op in Darmstadt, Duitsland. Dankzij haar afkomst (half Italiaans, half Duits) hield ze altijd van reizen en het verkennen van nieuwe culturen — als kind tijdens familievakanties, tijdens haar jaar als au pair in Chicago, of nu, als Grand Tour student in Bali.

Creative Business studente Marisa Greiner wilde altijd haar eigen bedrijf starten, en timmert daarom hard aan de weg om een mindful ondernemer te worden. Door specifieke minors te kiezen, zoals Mindful Leadership en Entrepreneurship in Action, hoopt ze precies dat te bereiken. Ze waagde een gok en ging op Grand Tour naar Bali. De beslissing om in het diepe te springen was, onzekerheid daargelaten, een no-brainer.  Zelfs wanneer het uitdagend is. “Reizen is prachtig, maar ook eng. Zeker wanneer je alleen reist. Maar het gaat natuurlijk over het ontdekken van het onbekende, op avontuur gaan, nieuwe mensen ontmoeten, en jezelf blootstellen aan een compleet andere cultuur. En wie overweegt te gaan moet stoppen met het verzinnen van smoesjes. Geniet gewoon van de reis. Het is een magisch iets.”

Je daadwerkelijk openstellen aan een nieuwe cultuur kan een van de engste dingen ooit zijn

Reizen is iets magisch

“Reizen is iets magisch voor mij. Dat gevoel van anticipatie, nervositeit, en nieuwsgierigheid. Reizen gaat over het ontdekken van het onbekende, het ontmoeten van nieuwe mensen, het eten van exotische gerechten, en jezelf blootstellen aan iets totaal nieuws. Het daagt je uit om uit je comfortzone te stappen, je niet langer druk te maken om ‘wat als …’, en om enkel te genieten van de reis.”

Maar al dat reizen kan best uitdagend zijn: "Je daadwerkelijk openstellen aan een nieuwe cultuur kan een van de engste dingen ooit zijn. Reizen is prachtig, maar ook eng, nietwaar?” En dat is zeker het geval wanneer je alleen reist.
 

Grand Tour als voorbereiding op de zakenwereld

Dus hoe besluit je er gewoon voor te gaan? "Het was voor mij een no-brainer om mijn minors in het buitenland te doen. Er waren zat Grand Tour minors die me wat leken.” Specifiek waren dat Mindful Leadership and Entrepreneurship in Action; die leken Marisa perfect. “Ik groeide op in een ondernemersfamilie. Mijn droom was daarom altijd om mijn eigen agency of TV productie te runnen. Hoewel mijn studie in Nederland mij heeft geholpen inzicht te krijgen in de media-industrie, en de verschillende praktijken en theorieën van mediamanagement, moet ik het ondernemersdeel nog verkennen.”

Dus op het gebied van inhoud is de Grand Tour een succes voor Marisa: “Beide minors combineren de management- en leiderschapsaspecten die ik zocht, en helpen me de ‘mindful ondernemer’ te worden die ik wil zijn. Daarnaast zal Entrepreneurship in Action me een kijkje geven in wat het betekent om mijn eigen bedrijf te starten. En het is een ideale voorbereiding op de zakenwereld.
 

Advies voor toekomstige Grand-Tour studenten

Dat is allemaal mooi, maar voldoet studeren in het buitenland aan haar verwachtingen? Op sommige vlakken wel, op sommige vlakken niet, zegt ze. “Hoewel mijn tijd in Bali tot nu toe niet altijd even glorieus en zonnig is geweest als ik gehoopt had, ben ik verliefd geworden op de natuur, de cultuur, en —vooral— de mensen. Er zijn weinig plekken op Aarde waar ik meer hartverwarmende en open-minded mensen heb ontmoet dan in Bali.”

Nadat ze de Grand Tour zelf heeft ervaren, heeft Marisa één cruciaal advies voor studenten die hetzelfde willen gaan doen: "Als je erover denkt om ook naar Bali te komen, is het beste advies dat ik je kan geven: stop met het verzinnen van  smoesjes en geniet van de reis!”

Als je meer wilt weten over Marisa’s reis kun je haar volgen op Instagram op www.instagram.com/marisagreiner.

Wil jij net als Marisa je verhaal vertellen?

Studeer jij op dit moment in het buitenland? Of heb je in het buitenland gestudeerd - op één van onze buitenlandse vestigingen via Grand Tour, of aan één van onze partneruniversiteiten? Laat het ons weten

Vertel jouw eigen verhaal!

Sorry, het versturen is niet gelukt.
Bedankt voor het delen van jouw verhaal. We nemen binnenkort contact met je op om jouw bijdrage door te nemen.