TV PRESENTATOR IN DUITSLAND
Olcay Ozdemir
INTERNATIONALISERING
DESIGN BASED EDUCATION

TV presentator in Duitsland: Olcay Ozdemir

Olcay Ozdemir besloot vanuit New York dat hij Creative Business op NHL Stenden in Leeuwarden wilde studeren. Tegenwoordig werkt hij als presentator en producer bij Sat.1 en ProSieben op de Duitse TV.

Hij presenteert Galileo, een van Duitslands grootste en langstlopende tv-shows. Daarvoor bezocht hij al meer dan dertig landen. Als internationaal verslaggever is hij verantwoordelijk voor de items uit Azië, Noord-Amerika, Australië en het Midden-Oosten. Olcay woont in Berlijn en vanuit daar werkt hij aan de droom van zijn eigen productiemaatschappij.

Wij volgden onze alumnus Olcay tijdens de opnames voor Frühstücksfernsehen, een ochtendshow waar dagelijks zo’n 3,5 miljoen Duitsers naar kijken. Hier presenteert én produceert hij zijn eigen rubriek ‘Olcay Trendchecker’.

Wil je weten waarom Olcay destijds koos voor Creative Business op NHL Stenden, hoe hij terugkijkt op zijn tijd in Leeuwarden, hoe hij na zijn studie tv-presentator is geworden en welke rol zijn medestudenten van toen hier nog dagelijks in spelen? Bekijk de video!

Klik op de ondertiteling-button rechtsonder in de video om de ondertiteling in te schakelen.